Strip
Nederlands

Dark web

Midam (auteur), Eric Adam (auteur), Valérian (scenarist)
+1
Dark web
×
Dark web Dark web
In de reeks:
Game over; 17
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Dark web / tekeningen Midam en Adam ; scenario Midam en Valérian
Auteur
Midam Eric Adam
Scenarist
Valérian
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Dark web
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2019
45 p. : ill.
ISBN
9789462106666 (paperback)

Besprekingen

Deze Belgische strip is ontstaan uit en daardoor ook ontleend aan een computergame. Hoofdfiguur is het computerfiguurtje Barbaar dat tegen de Blorks vecht. Hij gaat de strijd aan met deze wezens en de (meestal gewelddadige) gebeurtenissen eindigen vervolgens steevast in een 'game over'. De verhaaltjes tellen telkens één of twee pagina's en zijn vrijwel tekstloos, afgezien van onomatopeeën. Het is een gegeven dat in de computergame effectiever werkt dan op de bladspiegel van een stripverhaal. Toch zal deze humoristische stripversie jeugdige lezers die bekend zijn met de game zeker aanspreken. De tekenstijl is in de Dupuis-stijl die we kennen van Robbedoes in een 21e-eeuwse setting. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Ai ai eye' (2017)*.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de strips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, …Lees verder op Wikipedia