Strip
Nederlands

Fatal attraction

Midam (auteur), Eric Adam (illustrator), Gerd Benz (scenarist)
+1
Fatal attraction
×
Fatal attraction Fatal attraction
In de reeks:
Game over; 14
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Fatal attraction / tekeningen: Midam en Adam ; scenario: Midam en Benz
Auteur
Midam
Illustrator
Eric Adam
Scenarist
Gerd Benz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Fatal attraction
Uitgever
Antwerpen: Ballon Media, © 2016
45 p. : ill.
ISBN
9789462104600 (paperback)

Besprekingen

Deze strip is gebaseerd op een computerspelletje en moet het hebben van de visuele grappen. Cartoonachtige figuurtjes, waaronder een mannetje met een emmer of een vergiet op zijn hoofd, een hondje en een dame met een middeleeuws hoofddeksel maken in verhaaltjes van telkens één pagina voortdurend allerlei avonturen met elkaar mee. Aan het eind van iedere pagina volgt dan de mededeling 'Game over', nadat een van de personages op onplezierige wijze is gesneuveld. Afgezien van onomatopeeën is er geen tekst. Een strip die voornamelijk gericht lijkt op jongeren vanaf ca. 13 jaar die graag games spelen. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Toxic afair' (2015)*.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de strips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, …Lees verder op Wikipedia