Strip
Nederlands

Kid n'roses

Midam (auteur), Patelin (scenarist), Gof (scenarist)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Eenpagina ballonstrips.
Titel
Kid n'roses
Auteur
Midam
Scenarist
Patelin Gof
Illustrator
Dairin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Kid n'roses
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2020
45 p. : ill.
ISBN
9789031438662 (paperback)

Besprekingen

Getekend door Midam en Dairin en inkleuring van Angele, is dit alweer het zestiende deel uit de stripreeks die zich rondom het hoofdpersonage Kid Paddle en zijn vrienden afspeelt. Kid Paddle is voornamelijk geïnteresseerd in griezelen en spelletjes achter zijn computer spelen. De verhalen zijn alle op de een of andere manier gerelateerd aan zijn interesses. In dit deel worden ruim veertig verschillende verhaaltjes gepresenteerd die elk één bladzijde omvatten. Samen met zijn vrienden maakt dit groepje de meest bizarre avonturen mee. Dit stripalbum is in full colour uitgevoerd en maakt in elk verhaaltje afwisselend gebruik van tekstballonnen of plaatjes zonder tekst die voor zichzelf spreken. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Men in blork' (2018)*.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de strips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, …Lees verder op Wikipedia