Strip
Nederlands

O, wat schattig!

Midam (auteur), Eric Adam (auteur), Noblet (scenarist)
+1
O, wat schattig!
×
O, wat schattig! O, wat schattig!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
O, wat schattig!
Auteur
Midam Eric Adam
Scenarist
Noblet
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Gouzi Gouzi Gouzi
Uitgever
[Antwerpen]: Dupuis, 2008
46 p. : ill.
ISBN
9789031429424 (paperback)

Besprekingen

Wat het kleine riddertje uit dit computerspel in stripvorm ook probeert, hij delft steevast het onderspit. Ofwel zijn de veelvuldige monsters hem te slim af, ofwel lukt het hem niet de prinses te bevrijden en naar de uitgang te begeleiden. De uitkomst van al zijn pogingen blijft onveranderd: game over.

Scenarist en tekenaars Midam, Adam en Noblet variëren eindeloos op hetzelfde thema en laten zich niet afschrikken door al de mislukkingen. Zo tonen ze de ware aard van de gamer. Game over? Dan beginnen we toch opnieuw, en nu zal niets of niemand me nog tegenhouden. De exit wenkt steeds, maar vallende meteorieten, giftige moerassen, jeukpoeder strooiende ondieren of slecht werkende hendels verhinderen ook nu weer een goede afloop.

Er spatten liters bloed in het rond, ledematen worden geplet of doorboord, beenderen verpulveren, armen lossen op in bijtende zuren, ingewanden blubberen over de grond. Het slachthuis van Anderlecht lijkt op een kleuterklas in vergelijking met…Lees verder
Drieënveertig tekstloze gags lang probeert een klein mannetje de exit van een verhaal te bereiken, als in een videogame, meestal met een prinses die gered moet worden. Alle pogingen mislukken jammerlijk, telkens weer wordt hij door domme pech achterhaald, is het gevonden hulpstuk of wapen toch niet geheel wat hij ervan dacht en eindigt of hij of zij als een bloedvlek, verpletterd, vermalen, gespietst of door Blorks verzwolgen: game over. Begonnen als nevenfiguur in de aan videogames verslaafde 'Kid Paddle', eveneens van Midam en waarvan onlangs het elfde album uitkwam, is Barbaar nu al in zijn derde eigen album. Ongecompliceerde, verrassende humor, zij het wat navrant. Voor vanaf een jaar of 13.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de strips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, …Lees verder op Wikipedia