Strip
Nederlands

Panik room

Midam (auteur)
+1
Panik room
×
Panik room Panik room

Panik room

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Panik room
Auteur
Midam
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2011
46 p. : ill.
ISBN
9789063348526 (paperback)

Besprekingen

Twaalfde deel uit de stripserie 'Kid Paddle' van auteur Midam met tekeningen in full colour, ingekleurd door Angèle. In meer dan veertig korte, veelal een pagina lange verhalen beleeft Kid Paddle onder meer in zijn computerspelomgeving de meest bizarre en hilarische avonturen. De verhaaltjes bevatten zowel tekstballonnetjes als slechts plaatjes. De strips lopen uiteen van huis-, tuin- en keukentaferelen tot gebeurtenissen die zich in het hoofd van Kid afspelen, waarin zijn zus, vrienden of overige familieleden vaak het onderspit moeten delven. Je moet dus in ieder geval van dit soort humor houden en af en toe een sterke maag hebben.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de strips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, …Lees verder op Wikipedia