Strip
Nederlands

Sound of silence

Midam (auteur), Eric Adam (illustrator), Patelin (scenarist)
+1
Sound of silence
×
Sound of silence Sound of silence
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Sound of silence / tekeningen Midam en Adam ; scenario Midam en Patelin
Auteur
Midam
Illustrator
Eric Adam
Scenarist
Patelin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Sound of silence
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2012
48 p. : ill.
ISBN
9789063349585 (paperback)

Besprekingen

Gekleurde, karikaturale, ietwat sadistisch-humoristische gagstrip met geschreven hoofdletters in tekstballonnen, één grap per bladzijde van tien-twaalf plaatjes. Opgezet als raamvertelling waar Kid Paddle aan een gamewedstrijd meedoet. Voor de games (de eigenlijke gags) moet een mannelijk figuurtje een hindernis overwinnen, waarbij hij vaak ook een meisje moet redden om te scoren. Voor de hindernissen ligt meestal een oplossing klaar, maar door een onverwachte wending gaat het op bloederige en/of sadistische wijze mis. De prijs die door Kid gewonnen wordt, is ook een onverwachte wending. Alleen de raamvertelling van drie pagina's bevat tekst. Zesde deel in de stripserie 'Game over'. De onverwachte wendingen in de gags zijn goed gevonden, waardoor ze inderdaad, ondanks het bloederige karakter, wel grappig zijn. Niet zo geschikt voor al te jonge kinderen.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de strips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, …Lees verder op Wikipedia

Suggesties