Strip
Nederlands

Toxic affair

Midam (auteur), Patelin (scenarist), Eric Adam (illustrator)
+1
Toxic affair
×
Toxic affair Toxic affair
In de reeks:
Game over; 13
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Toxic affair
Auteur
Midam
Scenarist
Patelin
Illustrator
Eric Adam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Toxic affair
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2015
45 p. : ill.
ISBN
9789462102996 (paperback)

Besprekingen

Met tekeningen van Midam en Adam is dit alweer de dertiende uitgave van de stripserie 'Game over'. Deze full colour uitgave bestaat uit 37 korte verhaaltjes die een of twee pagina's beslaan. Het bijzondere is echter dat er alleen gebruik wordt gemaakt van illustraties en er nauwelijks tekstballonnen worden gebruikt anders dan enkele kreten. De hoofdrolspeler probeert in nagenoeg elk verhaal onder veelal bizarre omstandigheden de 'uitgang' te vinden in zijn zoektocht naar zijn prinses, waarin hij het aan de stok krijgt met vreemde wezens of bijzondere angstaanjagende situaties in de meest uiteenlopende omgevingen, van een donkere kerker tot een eng bos. Elk verhaal eindigt steevast met de lugubere dood van de hoofdrolspeler of de prinses op de meest ludieke manier en met de tekst 'game over'. Dit stripboek is met name bedoeld voor de echte liefhebber van dit soort humor en is minder geschikt voor jonge kinderen. Los leesbaar naast het vorige deel, 'Royal barbecue' (2014)*.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de strips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, …Lees verder op Wikipedia

Suggesties