Strip
Nederlands

Very bad trip

Midam (auteur), Eric Adam (illustrator), Patelin (scenarist)
+1
Very bad trip
×
Very bad trip Very bad trip
In de reeks:
Game over; 15
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Very bad trip
Auteur
Midam
Illustrator
Eric Adam
Scenarist
Patelin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Very bad trip
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2017
45 p. : ill.
ISBN
9789462104952 (paperback)

Besprekingen

In deze van oorsprong Belgische stripreeks draait het vooral om het visuele humoristische element. Er is geen sprake van gesproken tekst of dialoog. Er zijn enkel uitroepen als iii!, Plof!, etc. De hoofdfiguren zijn twee quasi-middeleeuwse figuren: Een klein mannetje met een Vikinghelm op (al lijkt het hoofddeksel meer op een omgekeerd vergiet!) en een middeleeuws geklede dame die het opnemen tegen de Blorks, monsterachtige wezens. Er worden allerlei slimme trucs bedacht om de Blorks te verslaan en daarna is het dan steeds 'Game over'. De sterk visuele component en de terminologie (Game over) doen vermoeden dat deze strip voornamelijk gericht op de (jonge of jongere) computergamesfanaat. De tekenstijl is grappig humoristisch en sluit aan bij de absurde sfeer. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Fatal attraction' (2016)*.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de strips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, …Lees verder op Wikipedia

Suggesties