Strip
Nederlands

Walking blork

Midam (auteur), Eric Adam (illustrator)
+1
Walking blork
×
Walking blork Walking blork
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Walking blork
Auteur
Midam
Illustrator
Eric Adam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Walking blork
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2011
45 p. : ill.
ISBN
9789063348380 (paperback)

Besprekingen

Alweer het vijfde deel in de stripserie 'Game over', waarin computerspelen centraal staan. Ditmaal speelt de avatar van Kid Paddle, Walking Blork, de hoofdrol. In korte verhalen van een pagina beleeft Blork in zijn spelomgeving de meest bizarre avonturen, die steevast vervelend voor hemzelf of zijn tegenspeelster eindigen. De verhaaltjes bevatten vrijwel geen tekstballonnetjes; wèl onomatopeeën. Omdat de beelden voor zich spreken, doet dat absoluut geen afbreuk aan het 'leesplezier'. Er wordt volop gebruik gemaakt van bloederige taferelen, je moet dus in ieder geval van dit soort humor houden en een sterke maag hebben.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de strips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, …Lees verder op Wikipedia