Strip
Nederlands

Watergate

Midam (auteur), Thitaume (scenarist), Eric Adam (illustrator)
+1
Watergate
×
Watergate Watergate
In de reeks:
Game over; 10
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Watergate / scen. Midam en Thitaume ; tek. Midam, Adam, Juilien Mariolle en Philippe Auger
Auteur
Midam
Scenarist
Thitaume
Illustrator
Eric Adam Julien Mariolle Philippe Auger
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2013
45 p. : ill.
ISBN
9789462100657 (paperback)

Besprekingen

'Game over' is een leuke humoristische en bij tijd en wijle een super flauwe strip over een game. Zonder teksten wordt er in één of twee pagina's een game-level verbeeld, dat altijd slecht afloopt. De hoofdpersonen, computerfiguur Barbaar, bekend van de Kid Paddle-strips, en een prinses moeten allerlei monsters verslaan of obstakels overwinnen om verder te komen. Een volgend level of eind van de game wordt nooit gehaald, vandaar 'game over'. De variaties waarom het niet lukt lijken op elkaar, maar zijn desondanks iedere keer toch weer leuk. Het zou zomaar eens kunnen dat iemand een deel uit deze serie leest en onbedaarlijk in lachen kan uitbarsten. Een leuke serie voor jong en oud met karikaturale tekeningen met frisse inkleuring.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de strips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, …Lees verder op Wikipedia