Strip
Nederlands

Yes, I can!

Midam (auteur), Patelin (scenarist), Eric Adam (illustrator)
+1
Yes, I can!
×
Yes, I can! Yes, I can!
In de reeks:
Game over; 11
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Yes, I can!
Auteur
Midam
Scenarist
Patelin
Illustrator
Eric Adam Julien Mariolle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Yes, I can!
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2014
45 p. : ill.
ISBN
9789462101715 (paperback)

Besprekingen

‘Game Over’ is een spin-offreeks in de puurste zin van het woord. ‘Kid Paddle’, Midams successtrip, draait ongelofelijk goed voor een gag album. Zo goed zelfs dat Midam samen met zijn ‘Kid Paddle’-scenarist Araceli Cancino en voormalige baas van Dupuis Dimitri Kennes Mad Fabrik oprichtten om de licensing van hun collectief product efficiënter te kunnen vermarkten naar de kids. Kid Paddle is een gewone jongen die toevallig erg goed kan gamen. Samen met beste vrienden Horace en mad scientist Big Bang doet Kid zijn uiterste best om zijn Pa het leven zo moeilijk mogelijk te maken. Als ze niet aan het proberen zijn de bioscoop binnen te geraken om de horrorfilm te zien, vind je ze in het lunapark of achter de computer. Echte deugnieten, met een voorliefde voor monsters en ‘blörks’!
Op de Vlaamse markt wordt ‘Game Over’ door Ballon Uitgeverij aan de man gebracht en het mag gezegd: ze lachen er niet mee. De kwaliteit is hoog, netjes ingebonden (slecht gebonden strips, een …Lees verder
'Game over' is een stripreeks van Midam en Adam, initieel uitgegeven door Uitgeverij Dupuis. De strips gaan over de computerfiguur Barbaar, bekend van de Kid Paddle-strips. Barbaar neemt het in de tekstloze strips steeds op tegen Blorks of probeert een prinses te imponeren en komt zo in benarde situaties terecht die steeds weer eindigen in een (soms bloederige) einde. Het slotplaatje is dus telkens: game over. De gags in dit elfde album zijn bedacht door Patelin, wiens talent ontdekt werd dankzij de door Midam in de lucht gebrachte www.gameoverforever.com, de eerste crowdsourcing-site van de stripwereld. De uitwerking is van de ervaren stripmakers Midam en Adam.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de strips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, …Lees verder op Wikipedia

Suggesties