Boek
Nederlands

De kolonie

Mirjam Mous (auteur)
+1
De kolonie
×
De kolonie De kolonie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Holden (17) en zijn zus Prissy (15, afwisselend ik-persoon) ontdekken dat de regering de bevolking van de zogenaamd perfecte maatschappij Paradise onder de duim houdt met medicijnen. Prissy probeert met bevriende hackers de regering uit te schakelen, maar dat heeft rampzalige gevolgen. Kunnen ze ontsnappen uit Paradise? Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
De kolonie
Auteur
Mirjam Mous
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, © 2020
416 p.
ISBN
9789000370962 (hardback)

Besprekingen

Holden (17) en zijn zus Prissy (15) hebben allebei ontdekt dat Paradise, de zogenaamd perfecte maatschappij waarin ze leven, in stand wordt gehouden doordat de bevolking via voedsel gedragsbeïnvloedende medicijnen toegediend krijgt. Prissy probeert met bevriende hackers de regering uit te schakelen, maar zet daardoor een computergestuurde machtswisseling in gang, met verstrekkende en onomkeerbare gevolgen. Holden probeert haar tevergeefs tegen te houden. Hij slaat op de vlucht, en wordt opgepikt door mensen die buiten Paradise een alternatieve samenleving hebben opgebouwd midden in de natuur, waarbij computertechnologie is afgezworen. Lukt het Holden om zijn zus ook naar de kolonie te krijgen, voordat het onmogelijk wordt om het computergestuurde Paradise te verlaten? Enerverend slot van de H@ck-tweeluik een meeslepend geschreven dystopische YA-thriller. Holden en Prissy vertellen het verhaal afwisselnd in de ik-vorm, hun naam staat boven aan ieder hoofdstuk. Hoewel het verhaal lastig…Lees verder

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Ze is opgegroeid in Made. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze 20 jaar op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema…Lees verder op Wikipedia