Boek
Nederlands

Zomer van de waarheid

Nele Neuhaus (auteur), Sander Hoving (vertaler)
In 1994 worstelt Sheridan (16) met haar leven: ze is geadopteerd in een bekrompen, streng gelovig boerengezin in Nebraska.
Titel
Zomer van de waarheid
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Sander Hoving
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Sommer der Wahrheit
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2021
416 p.
ISBN
9789021434940 (paperback)

Besprekingen

In 1994 worstelt Sheridan (16) met haar leven: ze is geadopteerd in een bekrompen, streng gelovig boerengezin in Nebraska; haar pleegmoeder en haar oudste pleegbroer haten haar; seksualiteit en liefde in de ruwe wereld van Midwesterse boeren en rednecks. Per ongeluk stuit ze op papieren over haar afkomst en gedurende een jaar ontdekt ze meer over de geheimen die haar gemene pleegmoeder in het leven heeft geroepen en waarmee deze het hele gezin schaadt. We volgen de ik-figuur als schoolmeisje, zangeres van de schoolband, maar vooral in haar zoektocht naar mannelijke aandacht (nogal berekenend en liefde en seks met elkaar verwarrend) en naar informatie over haar afkomst. Het verhaal wordt nergens spannend of meeslepend omdat het afstandelijk wordt verteld (weinig dialoog) en de emoties (ook na een verkrachting en een moord) niet invoelbaar zijn. Het einde wordt afgeraffeld en voelt als een anticlimax. De Duitse auteur, als Nele Neuhaus bekend door vier thrillers, schrijft hier onder haa…Lees verder

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde eerst twee boeken in eigen beheer voordat ze bij een grote uitgeverij doorbrak met Sneeuwwitje moet sterven. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2009); Tussen de haaien (2018).
  • Sommer der Wahrheit (2014); Zomer van de waarheid (2015).

Misdaadromans

Met hoofdpersonen Bod…Lees verder op Wikipedia