Strip
Nederlands

Engeltjes en valken

Roger Leloup (auteur)

Engeltjes en valken

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Yoko reist naar het verleden om twee kinderen te redden van een treinongeluk in 1935. Daarna vliegt ze met een Heracles naar Egypte om een gemummificeerde Egyptische prinses naar haar thuisland terug te brengen. Ze beseft nog niet dat ze het slachtoffer dreigt te worden van een duivels complot.
Titel
Engeltjes en valken
Auteur
Roger Leloup
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Anges et faucons
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2019
64 p. : ill.
ISBN
9789031437764 (paperback)

Besprekingen

Kleurrijke sciencefictionstrip in een serie die al bijna vijftig jaar terug is begonnen. Yoko Tsuno is een Japanse jonge vrouw die in allerlei avonturen belandt. Deze keer een verhaal met twee plots. Eerst wordt er vanuit het heden een eeuw terug door de tijd gereisd om twee kinderen te redden van een treinongeluk. Daarna moet een oud vliegtuig worden overgevlogen, maar dat is een truc om een moord te verdoezelen. Yoko en haar vriendin moeten worden uitgeschakeld. Dus weer veel avonturen. Deel 29 van de reeks en nog steeds dezelfde scenarist/tekenaar. De strip is toch nog steeds van goed niveau en actueel qua opzet en achtergrond. Prima strip voor een breed publiek, niet alleen meisjes, vanaf ca. 10 jaar. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'De tempel der onsterfelijken' (2017)*.

Over Roger Leloup

CC BY 3.0 - Foto van/door Éditions Dupuis

Roger Leloup (Verviers, 17 november 1933) is een Belgisch schrijver en tekenaar van stripverhalen. Hij was een medewerker van Hergé (De avonturen van Kuifje) en Peyo (De Smurfen) en startte later met zijn eigen stripreeks, Yoko Tsuno.

Eerste jaren

Leloup wordt geboren in 1933, als in Europa en de VS de economische crisis rondwaart en in Duitsland Adolf Hitler aan de macht komt. Terwijl Europa rechtstreeks afkoerst op een oorlog groeit Leloup op binnen een, naar eigen zeggen, beschermde jeugd. Hij is geboeid door de luchtvaart en bekijkt treinen op het nabijgelegen rangeerterrein. Later zal hij als volwassene een eigen miniatuurtreinbaan opzetten, die een hele verdieping in zijn huis beslaat. Een andere hobby zijn de strips, die hij bijna verslindt. Zelf tekent hij ook graag en na zijn middelbareschooltijd gaat hij decoratie- en reclametekenen leren op het Institut Saint Luc de Verviers in Luik. In 1950 vindt een gedenkwaardi…Lees verder op Wikipedia