Dvd
Engels

Independence day : resurgence

Roland Emmerich (regisseur), Liam Hemsworth (acteur), Jeff Goldblum (acteur)
Twintig jaar na de overwinning op buitenaardse vijanden krijgt de aarde opnieuw te maken met een aanval van agressieve wezens uit de ruimte.
Titel
Independence day : resurgence
Regisseur
Roland Emmerich
Acteur
Liam Hemsworth 1990- Jeff Goldblum Bill Pullman Maika Monroe Jessie T. Usher
Componist
Harald Kloser Thomas Wander
Uniforme titel
Independence day : resurgence
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 115 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626054214

Besprekingen

Twintig jaar na 'Independence day' maakt regisseur Roland Emmerich zelf een vervolg op zijn hitfilm. Na de invasie van buitenaardse wezens op 4 juli 1996 is onder leiding van de Verenigde Naties een wereldwijd defensiesysteem opgezet, met ook bases op de maan, Mars en Rhea. Terwijl de wereld de overwinning van twintig jaar geleden viert, slaan de buitenaardse wezens opnieuw toe met grote vernietigingskracht. Oude en nieuwe helden moeten de wereld redden. In de hoofdrollen o.a. Liam Hemsworth, Jeff Goldblum en Maika Monroe. De recensenten geven 3 - 3 1/2 ster. Marco Weijers (Telegraaf 23-6-'16): '(...) En dan begint het grote slopen, tot het zoete einde aan toe. De visuele effecten zijn aanzienlijk beter dan twintig jaar geleden, hoewel minder onderscheidend in een wereld waar dankzij CGI (computer generated imagery) tegenwoordig alles mogelijk is. Toch vermaakt Independence Day: Resurgence bijna twee uur lang, ook omdat de film zichzelf niet al te serieus neemt en van zijn eigen herse…Lees verder

Over Roland Emmerich

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Franz Richter (User:FRZ)

Roland Emmerich (Stuttgart, 10 november 1955) is een Duitse filmregisseur en -producent, vooral bekend om zijn sciencefictionfilms. Zijn films hebben wereldwijd meer dan $ 3 miljard opgebracht.

Levensloop

Emmerich is geboren in de deelstaat Baden-Württemberg. In zijn jeugd schilderde hij en maakte hij ook sculpturen. Tijdens zijn studie aan de filmschool in München moest hij een film maken genaamd Das Arche Noah Prinzip die voor het eerst te zien was tijdens het filmfestival van Berlijn in 1984. De film werd een groot succes en de rechten ervan werden verkocht aan meer dan twintig landen. Hij richtte zijn eigen productiebedrijf op genaamd Centropolis Film Productions (nu Centropolis Entertainment) en begon met het regisseren van bovennatuurlijke fantasyfilms in het Duits. Zijn eerste Engelstalige film, Moon 44, uit de negentiger jaren, werd direct op video uitgebracht in de Verenigde Staten met daarin Dean Devlin.

Lees verder op Wikipedia