Boek
Nederlands

Wild vlees

Rudy Morren (auteur)
Drie broers, twee succesvol in het leven en de derde wat minder, krijgen alle drie met tegenslag te maken, zien hun wereld instorten en besluiten op de vlucht te slaan.
Titel
Wild vlees
Auteur
Rudy Morren 1963-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Antwerpen]: Horizon, 2019
333 p.
ISBN
9789492626431 (paperback)

Besprekingen

Wild vlees

Eerste zin. De snelheid waarmee een professionele baseballspeler zijn bal naar de slagman gooit is gemiddeld honderdvijftig kilometer per uur.

Dirk is een moordenaar, al is dat niet met voorbedachten rade. Wanneer hij het lijk van zijn verliefde bezoekster aan zijn varken voert en zich van haar bezittingen probeert te ontdoen, duiken zijn twee broers in de ouderlijke boerderij op. Karel is Kamerlid en wordt gechanteerd door een zwangere stagiaire, Bruno is een succesvolle ondernemer die na een mislukte Chinese deal moet onderduiken. Dirk, altijd al de schlemiel van de drie, raakt steeds meer verstrikt in de kwalijke avonturen van zijn broers, tegelijkertijd is hij doodsbang om net als zijn dementerende moeder zijn verstand te verliezen. Terwijl hij zijn grip op de werkelijkheid verliest, bonzen de spoken uit zijn kindertijd steeds harder op de deur.

Acteur Rudy Morren schrijft met de prikkelende goesting van een thrillerdebutant en de scherpzinnigheid van een ervaren scenarioschrijver. Vanaf de eerste bladzijde sleept hij je mee in het ondermaatse leven van een brave boekhouder met bloed aan de handen. De pijnlijk …Lees verder

Twee broers hebben het gemaakt in het leven, totdat tegenslag op hun weg komt. De politicus ziet zijn dromen vervliegen wanneer een van zijn stagiaires zwanger blijkt te zijn. De succesvolle ondernemer staat op het punt failliet te gaan, waarna zijn derde vrouw bij hem weg gaat. Dirk, de derde broer, stond altijd in hun schaduw, is het kleine schuchtere kneusje, dat plots door de politie ondervraagd wordt na de verdwijning van een van zijn medeleden bij het koor. Plotseling wil hij de ouderlijke boerderij verkopen om naar Indonesië te emigreren. De drie broers slaan op de vlucht, zien elkaar sporadisch in de zorginstellingen waar hun dementerende moeder verblijft, maar verbergen zich voor de buitenwereld in de boerderij. Vlaming Rudy Morren (1963) is acteur en scenarist voor televisieseries en schrijft filmisch, maar dat kan het gebrek aan inhoud in dit thrillerdebuut niet maskeren. De rol van de demente moeder is meer tragisch dan grappig en het duurt veel te lang voor het verhaal op…Lees verder

Over Rudy Morren

CC BY 3.0 - Foto van/door Bert Raets

Rudy Morren (Aarschot, 30 juli 1963) is een Vlaams schrijver, scenarist en voormalig acteur.

Biografie

Rudy Morren volgde een acteursopleiding aan de Studio Herman Teirlinck en is bij het grote publiek bekend om zijn rol als ambulancier Cisse De Groot in de televisieserie Spoed, die hij van 2000 tot 2003 vertolkte. Hij draaide ook telkens een jaar lang mee in de telenovelles Louislouise (2008-2009) en Ella (2010-2011) en had een vaste rol in het tweede seizoen van Danni Lowinski (2013).

In het theater stond Morren op de planken met de gezelschappen Arca, de KNS i.o.n., het Raamtheater en HETPALEIS in onder andere Mierenzeik, De thuiskomst, Spaans stuk, Terug naar Brezjnev en De God van de Slachting.

Vanaf midden jaren 2000 ging Morren zijn acteercarrière combineren met scenarioschrijven. In 2019 bracht hij als auteur een boek u…Lees verder op Wikipedia