Boek
Nederlands

Een lied van Susannah

Stephen King (auteur)

Een lied van Susannah

In de reeks:
Genre:
Als Susannah wordt ontvoerd naar een andere wereld, staan Roland de scherpschutter en zijn metgezellen voor een moeilijke keuze: haar volgen om haar te bevrijden of de queeste naar de Donkere Toren voortzetten.
Titel
Een lied van Susannah
Auteur
Stephen King 1947-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Song of Susannah
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2004
461 p. : ill.
ISBN
90-245-4628-1

Besprekingen

'De donkere toren' is een volumineuze serie waarin Stephen King een soort synthese schrijft van al zijn voorgaande werk en waarin hij zelf een beslissende rol speelt als een der personages. Ze zal in het totaal zeven delen gaan omvatten.

Op het einde van het vorige deel, De Wolven van de Calla, is Susannah, na het gevecht tegen de Wolven, ontvoerd met medeneming van de gevaarlijke magische bol, de zogenaamde Zwarte Dertien. De Wolven, een soort mensvormigen, werden verslagen, maar ook een tweetal scherpschutters schoten er het leven bij in. Het groepje overblijvende scherpschutters rond Roland van Gilead wil op zoek naar Susannah.

Susannah verschijnt vanuit het niets in de straten van New York in het jaar 1999. Een toevallige passant ziet het allemaal gebeuren, maar kan er geen plausibele verklaring voor bedenken. Omdat Susannah in de andere parallelle wereld geen onderbenen meer had, maar die nu wel blijkt te hebben, wordt de passant van haar schoenen ontdaan. He…Lees verder
Zesde boek in de 'Donkere Toren'-cyclus, Stephen Kings versie van de graallegende. Hoofdpersoon is Roland de scherpschutter die zich in een wereld bevindt die op de onze lijkt en 'doorgangen' heeft naar de onze. Zijn queeste is de Donkere Toren te vinden. In dit deel krijgen Roland en zijn metgezellen te maken met de ontvoering van Susannah naar een andere wereld. Susannah is in groot gevaar en Roland staat voor een moeilijke keuze: Susannah volgen of hun pad? Zijn keuze heeft verstrekkende gevolgen: voor hemzelf, voor de queeste en voor Stephen King, die zijn eigen dood door een ongeval in een krantenartikel meldt. Dit voorlaatste deel van cyclus wordt gevolgd door 'The dark tower'. Een langdradig verhaal dat een mengeling is van fantasy en sciencefiction, maar ook sfeervol en spannend. Niet los te lezen zonder de andere delen. Zie ook: www.stephenking.com/DarkTower en www.thedarktower.net. Kleine druk.

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia