Alleen het schrijven van een roman op aanwijzingen van zijn bewaakster kan een bestsellerschrijver redden van een gruwelijk lot.
Titel
Misery
Auteur
Stephen King 1947-
Vertaler
Margot Bakker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Misery
Uitgever
Amsterdam: uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2022
336 p.
ISBN
9789021035475 (paperback)

Besprekingen

Een ex-verpleegster, die de auteur van een romantische bestseller-serie redt na een auto-ongeluk, dwingt hem met letterlijk alle middelen tot het schrijven van nog een vervolg - voor hem de enige uitweg uit een gruwelijke gevangenschap. Uitstekend gecomponeerd, zeer vakkundig uitgewerkt griezelverhaal. D.m.v. levensechte dialogen, pakkende beschrijvingen, hedendaagse sfeer en onverwachte verhaalwendingen blijft dit originele duel tussen de hoofdpersonen met hun eigen bezetenheid, creativiteit, moed en wanhoop tot het allerlaatst uiterst spannend. Mooi dubbelzinnige titel. Er is gebruik gemaakt van veel verschillende lettertypes; het hoofdverhaal is gedrukt in een zeer kleine letter. Pocketeditie.

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia