Strip
Nederlands

De orde van S.N.O.T.

Steve Van Bael (auteur), Michael Van Ostade (naar het werk van), Andrew James Van Ostade (naar het werk van)
Alima is na een ongeluk haar gehoor kwijt. Sindsdien trekt ze zich terug op haar kamer en in zichzelf. Het enige wat haar troost, zijn haar zangtalent en haar muziek. Haar ouders weten zich geen raad meer…  Tot er plots bij Alima thuis een vreemde indringer opduikt met een grote liefde voor dansmuziek.
Titel
De orde van S.N.O.T.
Auteur
Steve Van Bael
Naar het werk van
Michael Van Ostade Andrew James Van Ostade
Taal
Nederlands
Parallelle titel
De orde van SNOT
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2018
40 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op het filmscenario van Baba Yega : de film
ISBN
9789462106086 (paperback)

Besprekingen

Een humoristische en spannende fantasystrip. Alima is door ongeluk haar gehoor kwijt. Haar ouders willen haar graag helpen, maar weten niet hoe. Bovendien worden ze tegengewerkt door de onaangename directrice van een tuchtschool die overal orde wil. Gelukkig komen de Baba Yega’s een handje helpen met hun muziek en dans. Twee jaar geleden won de groep 'Baba Yega' de finale van 'Belgium got talent' met hun buitenaardse maskers en zang en dans en vorig jaar bereikten ze de finale van 'Supertalent' in Duitsland. Heel populair in België en er is ook een film gemaakt. De strip volgt de film op hoofdlijnen. Aardig verhaal en vlot getekend. Klein minpuntje voor Nederlandse kinderen is dat er soms voor hun leeftijd wat lastiger Vlaams in staat. Leuke eigentijdse strip vanaf ca. 9 jaar over een populaire zanggroep.

Over Steve Van Bael

CC BY 3.0 - Foto van/door Jo Briers

Steve Van Bael (Aarschot, 22 mei 1978) is een Vlaams striptekenaar die vooral bekend is om zijn Figaro-reeks, maar ook van de stripreeks Baba Yega en Nachtwacht. Ondertussen (sinds het tweede semester van 2019) is hij ook (opnieuw) de vaste striptekenaar van De Kiekeboes.

Carrière

Steve groeide op met de strips van Kiekeboe en Jommeke. Vandaar dat hij reeds vanaf zijn 5de een grote belangstelling kreeg om zelf strips te tekenen. Soda en Guus Slim worden daarna zijn grote voorbeelden.

Hij studeerde elektro- en mechanicatechnieken in het Aarschotse Damiaaninstituut. Daarna volgde hij reclame- en publiciteit in KTA2 te Diest. Zijn eerste gepubliceerde strips waren De Diestse stripboekenbeurs (promotiealbum). Na zijn studies kwam hij in contact met Rik Dewulf en Marc Daniels (De Marck) die hem nog in de Max’ateliers te Mechelen stripcursus gaven. Ze hadden same…Lees verder op Wikipedia