Strip
Nederlands

Het monsternest

Steve Van Bael (illustrator), Peter Van Gucht (scenarist), Jos Vanspauwen (medewerker)
+1
Het monsternest
×
Het monsternest Het monsternest
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Vampier Vladimir is met het meisje Parisiana vogels aan het spotten. Ze zijn smoorverliefd op elkaar, maar Vladimir weet dat hij als vampier nooit iets met een mensenkind kan hebben. Ondertussen zijn elf Keelin en weerwolf Wilco op zoek naar het onderwereldmonster waar Keelin over gedroomd heeft. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het monsternest
Illustrator
Steve Van Bael
Scenarist
Peter Van Gucht
Medewerker
Jos Vanspauwen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2020
[32] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Nachtwacht
ISBN
9789002270031 (paperback)

Besprekingen

Vampier Vladimir (een lieve jongen) is, samen met het meisje Parisiana vogels aan het spotten. Ze zijn smoorverliefd op elkaar, maar Vladimir weet dat hij als vampier nooit iets met een mensenkind kan hebben en daar is hij treurig over. In die tussentijd zijn elf Keelin en weerwolf Wilco op zoek naar het onderwereldmonster waar Keelin over gedroomd heeft. Er gebeuren rare dingen in het bos en er zijn groepen agressieve vogels. De twee vinden witte veren die Keelin onderzoekt. Ze zijn van een Harpijca, een onderwereldvogel die aan het eind van zijn leven naar de aarde komt en verandert in een ei. Het meisje Parisiana krijgt in het bos van een witte uil de opdracht dat ei uit te broeden. Als de vampier, de elf en de weerwolf daar achter komen, weten ze dat Parisiana in groot gevaar is. Kunnen ze haar redden van de nieuwe Harpijca? Dan hebben ze al hun magische krachten nodig! Vijfde album van de stripserie 'Nachtwacht', een stripserie naar de gelijknamige tv-serie van Studio100/Ketnet. …Lees verder

Over Steve Van Bael

CC BY 3.0 - Foto van/door Jo Briers

Steve Van Bael (Aarschot, 22 mei 1978) is een Vlaams striptekenaar die vooral bekend is om zijn Figaro-reeks, maar ook van de stripreeks Baba Yega en Nachtwacht. Ondertussen (sinds het tweede semester van 2019) is hij ook (opnieuw) de vaste striptekenaar van De Kiekeboes.

Carrière

Steve groeide op met de strips van Kiekeboe en Jommeke. Vandaar dat hij reeds vanaf zijn 5de een grote belangstelling kreeg om zelf strips te tekenen. Soda en Guus Slim worden daarna zijn grote voorbeelden.

Hij studeerde elektro- en mechanicatechnieken in het Aarschotse Damiaaninstituut. Daarna volgde hij reclame- en publiciteit in KTA2 te Diest. Zijn eerste gepubliceerde strips waren De Diestse stripboekenbeurs (promotiealbum). Na zijn studies kwam hij in contact met Rik Dewulf en Marc Daniels (De Marck) die hem nog in de Max’ateliers te Mechelen stripcursus gaven. Ze hadden same…Lees verder op Wikipedia

Suggesties