Strip
Nederlands

Vuuroog

Steve Van Bael (illustrator), Peter Van Gucht (scenarist), Patrick Cornelis (medewerker)
Ballonstrip. Als de vampier Vlad de glazen bol heeft geleend van Keelin, laat hij die stukvallen. Samen met zijn vrienden Wilko de weerwolf en het elfje Keelin in de onderwereld gaat hij op zoek naar een nieuwe. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Vuuroog
Illustrator
Steve Van Bael
Scenarist
Peter Van Gucht
Medewerker
Patrick Cornelis
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2020
[32] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Nachtwacht
ISBN
9789002270048 (paperback)

Besprekingen

Het trio Vlad de vampier, Wilko de weerwolf en het elfenmeisje Keelin vormt de Nachtwacht. Met zijn drieën beschermen zij de wereld tegen de duistere onderwereld. Maar soms gaat er wel eens iets mis. Als Vlad met de beste bedoelingen een glazen bol van Keelin leent om de toekomst te kunnen voorspellen, valt hij in duizend stukjes. Vlad besluit om een nieuwe te gaan halen in de onderwereld. Gelukkig krijgt hij hierbij hulp van zijn vrienden. Zesde deel van de stripserie 'Nachtwacht', het afzonderlijk leesbare verhaal na 'Het monsternest'* (2020). Het verhaal begint duister. Dit geeft echter niet de sfeer van de rest van het verhaal weer. Humor en fantasie volgen elkaar na deze eerste bladzijde snel op en het wordt nergens te spannend. Deze luchtige fantasyserie is gebaseerd op ‘Nachtwacht’, een populaire tv-serie voor de jeugd op de Vlaamse zender Ketnet, die wordt gemaakt door het productiehuis Studio 100. In 2018 en 2019 verscheen de eerste bioscoopfilm, de theatershow en ook de merc…Lees verder

Over Steve Van Bael

CC BY 3.0 - Foto van/door Jo Briers

Steve Van Bael (Aarschot, 22 mei 1978) is een Vlaams striptekenaar die vooral bekend is om zijn Figaro-reeks, maar ook van de stripreeks Baba Yega en Nachtwacht. Ondertussen (sinds het tweede semester van 2019) is hij ook (opnieuw) de vaste striptekenaar van De Kiekeboes.

Carrière

Steve groeide op met de strips van Kiekeboe en Jommeke. Vandaar dat hij reeds vanaf zijn 5de een grote belangstelling kreeg om zelf strips te tekenen. Soda en Guus Slim worden daarna zijn grote voorbeelden.

Hij studeerde elektro- en mechanicatechnieken in het Aarschotse Damiaaninstituut. Daarna volgde hij reclame- en publiciteit in KTA2 te Diest. Zijn eerste gepubliceerde strips waren De Diestse stripboekenbeurs (promotiealbum). Na zijn studies kwam hij in contact met Rik Dewulf en Marc Daniels (De Marck) die hem nog in de Max’ateliers te Mechelen stripcursus gaven. Ze hadden same…Lees verder op Wikipedia

Suggesties