Boek
Nederlands

Zomertijd

Suzanne Vermeer (auteur)
Titel
Zomertijd
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2008
245 p.
ISBN
9789022994153

Besprekingen

De eerste dertig bladzijden schetsen het drukke leven van Isabel en Koen, de hoofdpersonen van deze roman. Hun jobs als verkoopsdirecteur en rechter laten geen ruimte voor onvoorziene moeilijkheden. Bij de aanvang van de schoolvakantie krijgt Isabels vader echter een hartaanval en de Zweedse Anna, die als au pair voor hun dochtertje zorgt, keert terug naar Zweden, einde contract. De negenjarige Bibi kan dus nergens terecht. Na wat aarzelen schrijven haar ouders haar in bij de Eagles Lodge, een duur zomerkamp voor kinderen. Maar op een avond verdwijnt Bibi. De politie komt in actie, en pakt al snel een pedofiele werknemer van de Eagles Lodge op. Alles lijkt opgelost, halverwege het boek, maar het blijkt niet de dader te zijn. Isabel en Koen besluiten daarom een privédetectivebureau in te schakelen. Isabel wordt opgebeld door een figuur die een gunstige uitspraak eist in een rechtszaak die net aan haar werd toegewezen, in ruil voor Bibi...

Suzanne Vermeer bracht de voorbije twee…Lees verder
Isabelle is rechter en heeft, net als haar man, een verantwoordelijke baan. Ze sturen hun dochter Bibi naar een zomerkamp. Als het meisje wordt ontvoerd, krijgt Isabelle te horen dat zij een verdachte moet vrijspreken. Zo niet dan zal Bibi gedood worden. Terwijl beide ouders radeloos zijn, schakelt Isabelle een privédetective in. De politie volgt nauwgezet de vorderingen van deze man. Een bijzonder spannende en vlotgeschreven thriller met een verrassende ontknoping die geheel in Nederland speelt. De wanhoop van de ouders wordt realistisch weergegeven evenals de verschillende manieren waarop beiden met de situatie omgaan; hun dochtertje gaat juist heel inventief te werk. Paperback met normale druk en ruime interlinie.

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia