Bib Bekkevoort organiseert een tijdelijke afhaalbib en boekendienst aan huis

vrouw leest boek thuis

De bibliotheek zorgt tijdens de COVID 19-periode voor een extra dienstverlening voor personen die zelf niet naar de bibliotheek wensen te komen. Je kan een beroep doen op de afhaalbibliotheek. Dit wordt georganiseerd in de hal van de bibliotheek.

Inwoners van Bekkevoort, Molenbeek- Wersbeek en Assent die zorgbehoevend zijn of zich niet kunnen verplaatsen, kunnen hun boeken aan huis laten brengen door beroep te doen op de boekendienst aan huis.

Wij respecteren de social distancing maatregelen.

Hoe werkt het afhaalpunt?

Wanneer:

Dinsdag van 15u00 - 20u00
Woensdag van 14u00 - 17u00
Donderdag van 18u00 - 20u00
zaterdag van 10u00 - 12u00

Maak je keuze:

• Bekijk de catalogus op de homepagina https://bekkevoort.bibliotheek.be/ en maak een keuze. Je kan de volledige collectie ook raadplegen onder tabblad: kies je boek/strip/DVD.
  • Je kan max. 10 gedrukte materialen (boeken, tijdschriften en strips) en max. 5 DVD's reserveren:
    • via mail naar bibliotheek@bekkevoort.be. Vermeld in de mail de titels die je wil reserveren, je naam, lidnummer en de vermelding afhaalpunt. Je contacteert zelf de bibliotheek tijdens de openingsuren voor het maken van een afspraak voor het afhalen van de materialen.
  • Telefonisch bestellen kan tijdens de openingsuren van het afhaalpunt op het nummer 013/460 555.

Voorwaarden:

• Je kan enkel materialen reserveren of aanvragen die aanwezig zijn in de bibliotheek. Kijk dit best even na in de catalogus via de knop "Waar staat het?"
  • Als je materialen reserveert die zijn uitgeleend, dan kom je op een wachtlijst terecht. Als het materiaal voor jou beschikbaar is, dan contacteren wij je om het te komen afhalen in ons afhaalpunt.
  • Indien je DVD's reserveert, blijft het verschuldigde leengeld op je kaart staan. Dit moet je vereffenen bij het terug binnen brengen van de Dvd's.
  • Je krijgt de gedrukte materialen mee voor een periode van 3 weken, de DVD's voor een periode van een week tot 3 weken (afhankelijk van het gekozen materiaal: film= 1 week, serie= 3 weken).

Afhalen in afhaalpunt:

Kom op de afgesproken dag naar de bibliotheek. Je gereserveerde materiaal zal voor je klaar liggen in een pakket met je naam en lidnummer er op. Het pakket bevat eveneens je lenersticket.

We leggen de pakketten klaar op een tafel in de hal van de bibliotheek.

Je neemt je pakket van de tafel en gaat via de aangegeven uitgang weer naar buiten.

Inleveren van materialen:

• Je kan de ontleende materialen inleveren via de inleverbus. (rechts aan de hoofdingang van de bibliotheek).
  • Ingeleverde materialen blijven nog 3 dagen in quarantaine en worden nadien uitgescand door het personeel. Tot dan blijven de titels op je lidkaart staan. Je kan hierdoor geen boete krijgen.

Hoe werkt Boekendienst aan huis?

Voor wie?

Enkel voor zorgbehoevenden, mensen uit risicogroepen, mensen die in quarantaine moeten blijven en minder-mobielen uit Bekkevoort, Molenbeek-Wersbeek en Assent.

Wanneer?

Woensdagnamiddag op afspraak.

Praktisch:

• Neem telefonisch contact op met de bibliotheek via 013/ 460 555 of mail naar bibliotheek@bekkevoort.be voor het maken van een afspraak en het doorgeven van je boekenkeuze.
  • Je kan max. 10 gedrukte materialen (boeken, tijdschriften en strips) en max. 5 DVD's per persoon reserveren.
  • Je kan eerder geleend materiaal mee teruggeven aan de medewerker die de boeken aan huis bezorgt.