Welkom in de bibliotheek: enkele afspraken voor een veilig bibliotheekbezoek

We zijn blij om je te mogen verwelkomen in onze bibliotheek!

prentenboeken bibliotheek

Om het bibliotheekbezoek voor jezelf en anderen in alle veiligheid te laten verlopen, werken we met enkele aanpassingen. Op deze pagina vind je alle informatie.

Openingsuren?

De bibliotheek is geopend op de normale openingsuren.

Wat kan je verwachten?

• Je kan de bibliotheek enkel bezoeken voor het inleveren en ontlenen van materialen of voor het ophalen van reservaties.
  • Je kan geen kranten of tijdschriften lezen. (De leeszaal is niet beschikbaar.)
  • Je kan nog een beroep doen op de afhaalbib of boekendienst aan huis. Hiervoor kan je telefonisch een afspraak maken tijdens de openingsuren via telnr. 013/ 460 555 of je voorkeurslijstje doorsturen via bibliotheek@bekkevoort.be met vermelding van afhaalbib of boekendienst aan huis.

Hoe houden we het veilig?

• Ontlenen kan enkel via de zelfscanbalies. Breng zeker je bibliotheekkaart of identiteitskaart mee.
  • Houd je bezoek zo kort mogelijk. Zoek op voorhand via onze catalogus bekkevoort.bibliotheek.be welke materialen je wil ontlenen en breng je lijstje mee naar de bibliotheek.
  • Kom bij voorkeur alleen. Maak er geen gezinsuitstap van. Komen je kinderen toch mee naar de bibliotheek, blijf dan samen met je kind, indien het jonger is dan 12 jaar. Kinderen ouder dan 12 jaar mogen alleen naar de bibliotheek komen.
  • Hou 1,5 m afstand in en buiten de bibliotheek.
  • Bij het binnenkomen dien je verplicht je handen te ontsmetten. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor bezoekers ouder dan 12 jaar.
  • Er mogen maximaal 8 bezoekers tegelijk in de bibliotheek aanwezig zijn.
  • Bij het binnenkomen neem je een winkelmandje voor het verzamelen van je materialen. Zijn er geen winkelmandjes meer, dan is het maximaal aantal bezoekers bereikt. Wacht dan even tot een bezoeker de bibliotheek verlaat. Reinig je mandje voor gebruik met de materialen die we voor je ter beschikking zetten.
  • Bij de zelfuitleenautomaten kan je gebruik maken van een touchscreenpen. Op deze manier moet je het scherm niet met je handen aanraken.
  • Je kan geen materialen opzoeken via de catalogus (de pc's zijn niet beschikbaar). Gebruik je smartphone om materialen op te zoeken of vraag raad aan een bibliotheekmedewerker. Je kan gebruik maken van het gratis WIFI-netwerk van de bibliotheek.
  • Volg bij je bibliotheekbezoek zo veel mogelijk de aangegeven looprichting.
  • Kom niet naar de bibliotheek als je ziek bent of als er één van je huisgenoten ziek is.

Hoe werkt het?

Inleveren

• Als je enkel materialen wil terugbrengen, gebruik dan bij voorkeur de inleverbus aan de rechterkant van de hoofdingang. Ingeleverde materialen blijven nog 3 dagen in quarantaine staan en worden nadien uitgescand door het personeel. Tot dan blijven de titels op je kaart staan. Je kan voor deze 3 extra dagen geen boete krijgen.
  • Als je materialen wil meenemen, dan lever je zelf je materialen in via de zelfuitleenautomaten in de bibliotheek. Je plaatst de materialen op de boekenkar of in de box naast de zelfscanbalie.
  • De route om naar de zelfscanautomaten te gaan is aangegeven met volgpijlen op de grond.

Ontlenen

• Ontlenen kan enkel aan de zelfuitleenautomaten Breng je lenerspas of identiteitskaart mee.
  • De uitleentermijn is 3 weken voor gedrukte materialen (boeken, tijdschriften en strips) en 1 week voor DVD's.

Verlengen

• Vraag om een verlenging van je materialen aan de balie van de bibliotheek of via mail.

Reserveren

• Je kan materialen reserveren via mijn bibliotheek of via mail. Je krijgt van ons een mailtje als de materialen voor jou klaar staan. Je kan de materialen na het ontvangen van de mail afhalen aan de balie van de bibliotheek.
  • Je ontleent de materialen zelf via de zelfuitleenautomaat.

Afhaalpunt

• Het afhaalpunt is open tijdens de normale openingsuren van de bibliotheek en wordt georganiseerd in de hal van de bibliotheek.
  • Aanvragen van materialen kan via mail bibliotheek@bekkevoort.be met vermelding afhaalpunt en je naam of telefonisch via 013 460 555.
  • Indien je een mail stuurde met je materialenlijstje dien je zelf telefonisch een afspraak te maken tijdens de openingsuren van de bibliotheek voor het afhalen van de materialen.
  • Je kan maximaal 10 gedrukte materialen (boeken, tijdschriften en strips) en 5 DVD's per persoon aanvragen.

Boekendienst aan huis

• Er is op woensdagnamiddag een levering van materialen aan huis voor kwetsbare doelgroepen en minder mobiele mensen.
  • Je kan telefonisch materialen aanvragen via 013 460 555 tijdens de openingsuren van de bibliotheek.
  • Je kan maximaal 10 gedrukte materialen (boeken, tijdschriften en strips) en 5 DVD's per persoon aanvragen.